Tuesday, October 9, 2012

Masak cucur ikan bilis katanya...heee



Selamat Pagi Selasa!
Semoga urusan hari ini dipermudahkan olehNya.
 Amin..Amin.. Amin

Okay, entry hari ini aku nak citer pasal menu for breakfast.
Hari ni aku masak cucur Ikan bilis (menu simple je.hihihi).
Bangga n excited jap.hohoho

Kenapa excited? Sebab aku masak untuk suami.
Wahhhh giteww (sila jangan muntah.hohoho)
Hari ni bangun je, terus buat cucur ikan bilis untuk dia.
hehehe.
Bukan apa, seronok bila dapat masak untuk suami or family
Biar pun mata mengantuk, tapi tetap rasa seronok.
Tambah lagi kalau masakkn tu dipuji, lagi la tripple excited.
(blushing jap.hehehe)
Tapi betul apa orang cakap, bila nak masak tu kena ikhlas.
Teringat kata2 seorang blogger, kak su yg aku jumpa time koleksi1001 event.
Dia cakap nak masak kena penuh kasih sayang n ikhlas.
Lebih2 lagi kalau masak untuk suami n family.
Insyaallah makanan tu jadi sedap tanpa added flavouring (mcm iklan plak.hihi)
Walaupun aku hanya masak cucur ikan bilis saja.
hehehe



Adiosssss!




5 comments:

Sari Yusa Ibrahim said...

hehehehe.. ialah tu, masak air pun kena ngan penuh kasih sayang tau, baru air sedap, air kosong pun sedap & manis jer, hiks

Cheetah said...

@sari yusa : hehehe.. betul tu kak..

Zurina said...

masak dgn penuh kasih syg...lebih2 lg pengantin baru...;)

Aziela said...

Alololo...comeynyerr pengantin baru nie. Ha, teruskan hingga ke akhir usia yer...

Cheetah said...

@zurina : mood pengantin baru lagi.hehehe

@Aziela : tu la, harap2nya sampai bila2 la.hehehehe