Monday, April 29, 2013

hujan!!!





Bila hujan di waktu petang ni, amat la merisaukan.
huhuhu
Bukan apa,
kalau dah hujan lebat confirm traffic teruk
and
banjir.
Dah la aku keje kat tengah2 KL ni.
kalau hujan lebat,
jawabnya memang lambat ler aku sampai umah
Mengharapkan hujan berhenti by 530pm
hehehe



Adiossss!






Labour day is around the corner!! yeaayy!



Tajuk entry macam gempak je.
hahaha
Padahal labour day cuti satu hari je.
heheheh

Tapi sayangnya labour day tu jatuh pada hari Rabu.
Aisehman!
Sangat2 la tak best sebab cuti kat tengah2.
huhuhu
Kalau dia cuti hari Isnin or Jumaat,
ok gak.
hehehe

Takpa la,
Apa2 pun kena hargai cuti itu walaupun satu hari je
heheheh


Enjoyysssss semua!!




Adiossss!!!






Thursday, April 25, 2013

tik tok tik tok!



Pejam celik pejam celik,
kejap je dah nak masuk weekend.
Can't wait!!!
Bukan apa, time weekend ni la kita nak rest cukup2.
hehehe
Yang paling best bole tido lama sikit.
hehehe
Tapi apa plan untuk weekend ni ek??
hmmm

Still not sure lagi.







Adiosss!!!!




Emosi kena jaga!




 
Susah betul nak deal dengan orang yang emotional ni.
Takyah la nak tinggi2 suara kat phone tu.
Dah sah2 suara perlahan sangat,
of course la aku kena mintak dia repeat apa yang dia cakap.
Tak bole cakap baik2 ke??
So not professional betul la.
Susah betul bekerja dengan orang emosi yang tak tentu ni.
haizzzz.
Bukan elok pun nak emosi pagi2,
rezeki tak masuk.


 



Adiosss!!





Wednesday, April 24, 2013

Pemberitahuan!



Salam Semua!
Cheetah nak bagitau yang blog kita ada perubahan link!
Hehehe

Tengah try nak follow balik follower kita.
Sorry for the inconvenience caused!
Blog cheetah masih dalam progress membaik pulih






Adiosss!!




Monday, April 22, 2013

Alhamdullilah..



Alhamdullilah,
Minggu ni genap la 8 bulan aku bergelar isteri
kepada suamiku.
hehehe

Jom mengimbas kembali kenangan2nya.
cehhwaahh!

Ni masa berinai.
nasib baik ada my big sis yang bole tolong buatkan.
hehehe
Masa berinai ni,
aku n family dah berkampung kat PNB park apartment.



 Ni la hasilnya bila dah siap.hehe
Comot sikit la sebab aku banyak gerak2.hahaha





Malam plak majlis bersanding.
On the same day

Ni pari2 yg mengiringi pengantin.hehe
tema untuk malam tu is Traditional Maroon Gold.
hehehe
 





Since majlis aku buat seminggu lepas raya,
so kena ada mood raya sikit la.
hehe





 Persembahan tarian melayu.
Kononnya ayah nk buat surprise la ada persembahan semua tu.
Last2 dia yang kena surprise sebab aku dah tau.
hahaha

Alhamdullilah ramai yang datang malam tu.


Yang ni plak time bersanding kat belah lelaki.
Abaikan backgroung kat belakang tu.
Seriusly cuak gak naik kete kuda tu.hahaha










Adiosss!!







Bila Berjumpa dgn kawan lama..(entry tanpa gambar lagi)



Pagi ni aku ada chat dgn ex staff office lama.
aku panggil dia akak la.
kitorg kamcing kat office.(office lama dulu)
Even kalau weekend pun memang slalu kuar sama.
Sama ada dia bawak kete dia or aku bawak kete aku
Siap bawa anak2 dia lagi.
hehehe

Yang paling best kawan dgn dia ni,
tak pernah ada istilah sentap2.
Dia pun bukan jenis iri hati dgn aku.
Tak pernah la dia cakap dgn aku
" eleh ko ni bla..bla..bla"
or
" Ala ko ni apa tau..bla..bla..bla."


Dia tak penah la marah or update status kat FB
kalau PC dia kena amik time dia cuti.
Yang paling best, dia siap cakap.
"biar la orang amik PC akak, akak tak yah buat keje"
hahahaha
Tu memang sempoi dia tu.
Biasalah ktorang dulu keje helpdesk,
so kadang2 technical amik PC sebab nk update system.

Evev family aku pun dah kenal rapat.
Time open house kat umah dia, siap sama2 tolong lagi.
hehehe

Tu la yang dinamakan kawan baik.
Bukannya jenis suka memerintah,
tak bole kena tegur,
cepat sentap,
 and emosi tak tentu pasal.


Aku dah serik jumpa kawan yang suka memerintah,
suruh buat tu ini.
Then suka2 je suruh aku amik dia dari mana2.
Bila cakap tak bole, sentap n terus tak tegur.
Dah kena sekali, tak nak kena skali lagi.
Plus cukup la bila ada orang marah2 n siap sms
" baik ko berambus cari keje lain sebelum aku hilang sabar".
Tu la SMS yang paling teruk penah aku dapat la.
Bak kata orang,
Memaafkan adalah perkara mulia tapi melupakan,
hmm.. tidak sama skali.


 


Adiosss!




 

happy Monday!!




Assalamualaikum
Good Morninggggg!!!
and
Happy Mondayyy!!









Wednesday, April 17, 2013

Disney Project Uniqlo is coming!!!



Kalau bershopping lepas balik keje memang sangat2 la best.
hehehe
Sebab tak ramai orang.hahaha
Currently aku  memang berkenan sangat dgn brand Uniqlo ni.
Haisshhh
Kalau masuk je, mesti akan terbeli satu.hahaha

Baju kat uniqlo ni,
biasanya based on season.
Untuk kali ni season dia is 'Disney Project'.



Aku memang sangat2 suka dgn barang disney ni.
As usual la, dah termasuk uniqlo harusla aku terbeli.
hahaha

Maka dengan itu, terbeli la dress2 ini.
ngeh ngeh ngeh
Seriusly kain dia sangat2 lembut.

Rambang mata hokay!
Haisshh
Bole plak husband aku cakap,
"cukup ke??"
Haissh kalau ikut hati nak je beli lagi.
muahahaha!





Tuesday, April 16, 2013

Peringatan!





Forever Use! hehehe



Salam,
takda entry menarik nak update.
hehee
tapi update pasal produk yang selalu aku guna.
Currently aku guna Garnier.
Dah 4 tahun aku guna produk ni.
Tapi kalau Garnier yang kaler biru tu,
agak tidak suit utk kulit aku.
hehehe



These item memang kena selalu ada.
Even travelling jauh pun mesti akan bawak
Or else aku akan beli kalau tertinggal.
hehehe


Pakai Garnier ni best, maybe sebab ada extra lemon.
Mask dia pun best.
Tapi pakai 2x seminggu je la.
Kang pakai lebih2, putih melepak plak kulit.
hahaha


Tapi toner dia aku tak guna,
sebab aku dah guna Herbalife Face Quencher.
So muka takda la kering sangat.
hehehe

Tu je la entry untuk hari ni.
To be continued..
hehee


Adiosss!!






Monday, April 15, 2013

Selamat Pagi!!!



Salam and Selamat Pagi!
Rasanya macam dah lama sangat tak update blog.
huhuu
Bukan apa, lately ni busy sikit je.
Men'yetel'kan proses beli rumah.
Alhamdullilah semua document dah submit.
Cuma nak tunggu result from lawyer je.
Harap2nya semuanya dipermudahkan

Amin Amin Amin


Wednesday, April 10, 2013

Untitled Entry..



Semoga urusan untuk malam ni dipermudahkanNya
Amin Amin Amin





Unboxing Tea Party at Delectable Su!!



Good Morningggg peepss!
What a lovely day today!!
Takda entry menarik hari ni but ada contest menarik utk di'join'.
hehehe


Unboxing Tea Party by The Butterfly Project with cooperation


Those 50 lucky blogger will walk away with their Bag of Love!
Also, 30 very lucky blogger will get invitation to the Tea Party!
That's sound really amazing rite?!
Oh goshhh i want it!!!!

so
How to participate??
Just tell
"why you would like to go to the Tea Party or Review the Bag of Love".
My answer will be :

"If i was choosen,
it would be the 1st time for me attend dis event as a blogger.
I will get to know all blogger from different type people.
Plus i've never been to Paradigm mall (blushing.hihihi)
Wait??
there will be a cupcakes town??
OMG its so sweet!!!
 (this mommy to be is craving for the cupcakes.
 yummy yummy!.hihihi)
and i'm very sure this event will be very happening.
Besides,
the Bag of Love (1st time heard about it.hehe) is seems like full of LOVE.
which is i want to explore the LOVE inside it! hihihi"



Also, the FanPage shows appreciation and beauty for all women!
And it brings the confidence to them (to me as well.hehe).
So pray hard and
Im sending my love letter to get selected.hihihihi.




For those who want to participate you may click :
this link





 
Gud luck and happy trying!! hehehe




Adiossss!!!






Monday, April 8, 2013

Bila aku guna balik produk herbalife.. ;)


Salam,
Sebenarnya aku dah lama guna produk Herbalife ni,
Tapi aku stop dulu sebab kelarian budget.hahaha
So now aku guna balik.
But since my husband memang ahli Herbalife,
agak senang sikit la aku nak beli barang.hohoho.
Produk dia memang tak diragui.
Dulu aku rajin minum shake dia.

Aku selalu beli flavour chocolate.
Seriusly memang sedap!
Campur soya n shake je benda tu.
Tapi aku stop sebab macam alasan di atas la,
'kelarian budget'.hahaha

Sekarang aku guna Herbalife Face Quencher Radiant C.


Memang sangat2 best hokay!
Face Quencher kita pakai if rasa muka letih n lesu.
bila spray kat muka, rasa sgt2 fresh n wangi!
And tiada had penggunaan.
Spray la berapa kali pun nak.hehehe
Plus no chemical coz produk herbalife banyak guna bahan organik.
kalau spray time ada make up kat muka,
make up jadi last long n tak turun.
Aku dah try dah!
Dah 3 hari aku pakai.
Alhamdullilah takda effect apa2 kat muka.
Even make up pun statik je.

Husband aku plak guna benda ni.

Untuk fat burner.
Kalau dia makan ni,
mesti cepat berpeluh2.
Even dia baru makan 2 hari,
tapi dapat rasa differences.
Memang effective la
kalau nak tau details dia bole tanya direct kat aku.
kang explain panjang2 kat sini, esok pun tak habis.
hahaha

Face quencher tu plak selalu ada dlm handbag ni.
Pegi office ke or mana2, mesti bawak.hehehe
Kalau ada sapa2 berminat nak try beli satu,
bole la roger2 kat aku.hehehehe
RM 30 untuk 50ml.
Plus produk ni halal



Adiossss!!!





Friday, April 5, 2013

Thursday, April 4, 2013

Udang goreng tepung cucur??


Semalam aku dinner kat luar.
Kedai ni kedai Tom Yam.
So aku order la udang goreng tepung.
Biasanya kalau kedai Tom Yam ni mesti expert bab2 ni.
Bila udang aku tu dah sampai,
dia punya texture dia sangat2 cantik.
Kiranya memang terbaikk la.
So aku budget memang sedap la.


** gambar copy n paste je sebab takda mood nk amik gambar***


Aku pun try la amik sekor n makan.
Haishhh!
Punya la terkejut aku sebab udang dia langsung tak buang kulit.
Tak buang kulit okay!
Dia hanya buang kepala udang tu je.
Plus dia guna tepung cucur
I was like whatt???
No wonder la taste dia lain bebenor
Adohaiii

Last2 aku dengan selambanya
order udang goreng tepung kat kedai sebelah.
hahaha
Husband aku siap tanya :
" bang, udang goreng tepung ni buang kulit kan?"
hahaha
Nasib baik kedai sebelah tu punya memang sangat2 ok n terbaikk!!

Haiss pelik aku,
susah sangat ke nak buang kulit udang tu???
hmmmm....




Wednesday, April 3, 2013

Aku MC hari ni... huhuhu

 
 
 
Hari ni takda entry menarik sebab aku
MC.
huhuhuhu
 
 
 
Will update soon if ada entry2 baru.
 
 
Adiossss!
 
 


Tuesday, April 2, 2013

Monday, April 1, 2013

Pelik..pelik..pelik..



tadi aku baru received satu komen ni,
tapi pelik gak, blog dia tak bole bukak
And
Since blogging dia April 2013.
Total profile view 3
Weird kan??
Siap letak nama farawaheeda.
Takkan nak jadi stalker kat blog aku kot??
Maybe sebab dah tak bole komen as anonymous,
so dia create own blog just nak stalker aku???
weird sangat2!
Seriusly aku hairan la,
 bila ada je entry aku yang ada unsur provokasi,
mesti akan ada stalker yang pelik2.
Then komen ayat2 yang negatif.
Aduiiiii
kenapa la kena macam tu?

Yang peliknya dalam entry aku tu,
takda pun sebut nama sapa2.
Haisssh pelik la.
Takkan la semua benda aku tak bole tulis kot.

Ni la profile yang dapat aku kopi and pasta :

On Blogger since April 2013
Profile views - 3
About me

farawaheeda

http://www.blogger.com/profile/01133188809861820148



Weird kan??







Ragam manusia..




Bole click kat gambar untuk clear picture


Yang bab iri hati tu rasanya banyak yang berlaku di antara manusia.
Selagi mampu, selagi tu la nak buat orang sakit hati.
haishhh.


Adiosss!



MoNdAy BluEss!!


Oh gossh!
its Monday!!
What???
yes its monday!
Arrggghhhhh!