Thursday, April 4, 2013

Udang goreng tepung cucur??


Semalam aku dinner kat luar.
Kedai ni kedai Tom Yam.
So aku order la udang goreng tepung.
Biasanya kalau kedai Tom Yam ni mesti expert bab2 ni.
Bila udang aku tu dah sampai,
dia punya texture dia sangat2 cantik.
Kiranya memang terbaikk la.
So aku budget memang sedap la.


** gambar copy n paste je sebab takda mood nk amik gambar***


Aku pun try la amik sekor n makan.
Haishhh!
Punya la terkejut aku sebab udang dia langsung tak buang kulit.
Tak buang kulit okay!
Dia hanya buang kepala udang tu je.
Plus dia guna tepung cucur
I was like whatt???
No wonder la taste dia lain bebenor
Adohaiii

Last2 aku dengan selambanya
order udang goreng tepung kat kedai sebelah.
hahaha
Husband aku siap tanya :
" bang, udang goreng tepung ni buang kulit kan?"
hahaha
Nasib baik kedai sebelah tu punya memang sangat2 ok n terbaikk!!

Haiss pelik aku,
susah sangat ke nak buang kulit udang tu???
hmmmm....




3 comments:

Farah Waheda Wahid said...

erks...mana ada buat udang goreng tepung x buang kulit...dear... x yah makan kedai tu lagi la... x sesuai langsung... hu hu hu...

mama aryan said...

kalu kita masak pun siap belah belakang udang tu..buang kotoran yg ada,inikan pulak kulit kan..

Cheetah said...

@mama aryan : tu la kak.. kita pun belah belakang udang tu n buang yg hitam2.. pelik betul bila jumpa org yg masak udang tepung tapi tak buang kulit dia...