Monday, August 6, 2012

Confuse....??


Salam Isnin,
What a very da good Monday!
heheheh
Entry untuk kali ni,
aku nak citer sikit tentang sikap sesetengah orng
mengenai jemputan di dalam kad.
hmmmm...



Kadang2 bila kita dapat invitation card,
tak kisah la invitation wedding ke, event ke or apa2 pun,
Perkara yg akan aku tengok is berapa org yg bole diinvite.
Bagi aku senang je,
kalau kad tulis :
"Husband & Wife" or "A & Partner,
means just both of them je la.

Then if dia tulis :
 " A & Family",
means bole jemput satu family la.

Ini tak,
if dah tulis husband & Wife,
masih lagi bole cakap nak bawak seluruh family.
Errrkkkkk???
Tak paham org macam ni.
Lain la kalau Tuan Rumah bagi keizinan utk bawa more guest.
If i were that person,
 i will think maybe diorg punya seat limited je.
So that's why tak bole nak bawak ramai2.
Ni tak,
bila dapat invitation for :
"husband & Wife je"
Terus cakap :
" Leceh la macam ni" n bla bla."
" Ala event/Wedding dia limited je, tak best la"

Kemon la, please think in positive ways.
Jangan selalu nak negative je.
Kita as Tetamu kena hormat Tuan rumah



Sepatutnya kita kena happy coz kita di'invite'.
Bukan nak cakap apa,
Tapi jujurnya, bila kita berfikiran positive,
hati kita tenang je.
Dulu aku seorang yg negative.
Semua benda aku pandang negative.
Tapi bila aku motivate diri aku untuk positive,
benda tu jadikan kita lagi happy.
No stress and just relax je.





Adioossssss!




2 comments:

Sari Yusa Ibrahim said...

nasib baik dia tak nak bawa satu kampung, hehehe

Cheetah said...

@sari yusa : tu la pasal.hehehehe