Monday, August 13, 2012

Kari Ayam Nyonya Cheezy Bun with Nachos..



Salam,
Alhamdullilah hari ni 2nd entry aku untuk
MyChef's The Gourmet Blog Challenge.
hehehe
Menu yg digubah is Kari Ayam Nyonya.
Instead kita makan dgn nasi,
aku buat style lain plak.hehehe
Kita makan dgn roti,cheese n nachos.hehe

Bahan2nya :

1. Roti burger
2. Keju (Apa2 brand pun bole) 
3. Kari Ayam Nyonya MyChef by Chef Florence
4. Keropok Nachos yg perasa keju (utk hiasan)
Cara2nya :
1. Tebuk bahagian tengah roti burger
2. Panaskn Kari Ayam Nyonya MyChef.
3. Kemudian isikan isi ayam, kentang dan kuah kari ke dlm roti yg ditebuk.
4.Tutupkan roti tu dgn keju mcm gambar kt bawah..
5.Then reheat semula di dalam microwave/oven
6. Hiasakn cheezy bun kari ayam ikut kreativiti masing2.

- Bole like and vote kat SINI -






Roti yg dipotong di bahagian tengah. hehe



 Keju bole dicairkan dan dituang atas Nachos







Selamat Mencuba!!!










6 comments:

MyChef said...

guna link ini ye...
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=506847679341890&set=a.500918973268094.133327.214061348620526&type=1&theater

Good luck!

Cheetah said...

@MyChef : okay, tq2!! ;)

Dkna Abza said...

rajin betul masak...huhuu..dkna nie semuanya malas .. nak makan pon malas :)

Cheetah said...

@dkna abza : hehehe.. masak biasa2 je tu..hehe

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

nmpk sedap..mne nk dpt paket tu yee???

Cheetah said...

@ A.F.A : tq2.hehe.. produk MyChef ni ada kat Giant, tesco n pasaraya besar2.. ;)