Thursday, July 26, 2012

Bila aku memasak..hohoho

Setelah seminggu kita berpuasa,
baru la hari ni aku nak masak.
hahaha
Siap masak lauk n kuih kampung lagi tu.
hehehe.
Saja je nak tengok sempat masak ke tak seblum bbuka.
Nasib baik sempat.
hehehe
Alhamdullilah.

Sambil masak tu,
sempat snap picture.
hehehe
Moh ler kita layan gambar dulu ya.
Cekidaut!!!


 
Yang ni bahan2 nak buat sambal udang kacang pjg.
Udang tu diperap dgn kunyit sikit.
Serbuk kunyit brand Baba's hokay.
hehehe


Tadaaa!
Dah siap.
Ada tempe dgn sambal kicap cili api,
Ada sambal udang kacang panjang
dan
Onde2 ku tanpa pakaian.hehehe



Ni sambal udangku secara dekat.hehehe.
Nasib baik ada bantuan mak.hohoho

Adiosssss!






10 comments:

mama aryan said...

rajin masak ye..nti dah kawin senang en.somi nak makan..hehe

Cheetah said...

@mama aryan : hehehe.. insyaallah.. ;)

Aziela said...

Alamak aii...menggugat iman betul lah. Tambah2 onde2 'bogel' tu. Akak pun sebenarnya mmg x berapa suka pakaian dia..heheheh. Next time buat cenggini jer lah...

Cheetah said...

@aziela : tu la, ktorg satu family pun pggil onde2 bogel.hehehehe.bole plak lupa nk beli kelapa..huhuhu

Zurina said...

resepi baru tu..onde2 bogel...huhuhu. nk kena cuba la petang ni...;)

Cheetah said...

@zurina : yup2.hehe. skali pandang mcm kuih koci.hehe

Sari Yusa Ibrahim said...

adohlaaaaaa.. onde2 vogue (baca ikut style CT nurhaliza).

nampak seleralah sambal udang kacang panjang tu..

susumanis said...

ooooo cedapnyerrr nak dara manisss masakkk

Cheetah said...

@sari yusa : "vogey".hahahaha

Cheetah said...

@susumanis : biasa2 je kak.hehe