Friday, July 13, 2012

Kenapa aku berblog..??


Kenapa aku berblog..??
Okay, reason dia tak banyak.
Dulu2 aku hanya la seorang pembaca blog.
Masa tu takda blog lagi.hehe
Bila dah seronok sangat baca blog orang,
hati ni teringin pula nak ada blog sendiri.hehe
So pada tahun 2009, maka termeterai la blog cheetah aku ni.
hehehe
Napa "cheetah"???
Dulu aku suka cheetah girls.hahaha
(sangat2 kebudak2kan masa tu)
ala time habis SPM, cheetah girls ni femes.
hehehe
So aku memang follow semua movies dia,
dan semua barang/benda yg ada corak cheetah akan mjadi kegilaanku
hahahaha.
so cheetahlicious!!



Then aku decide nak guna 'cheetah' tu as nama blog.hehe
Nampak macam unik sikit kan kan?
87 tu plak tahun kelahiranku.hehehe

Time tulis blog ni, memang tak pikir apa pun.
Just tulis untuk dijadikan diari n luahan hati
(Asalnya aku memang penulis diari pun.hehe)


Tapi blog ni dulu agak sepi for almost 2 years.
Sekarang ni je baru aktif menulis semula.
hehehehe

Sejak2 dah rajin berblog ni,
baru aku tau melalui blog, kita bole jana pendapatan.
(aku agak ketinggalan gak la.huhuhu)
so aku terus join Nuffnang n masukkan iklan.
Alhamdullilah setakat hari ni,
iklan nuffnang masih berjalan di blog aku.
hehehe


Cuma aku belum earn apa2 lagi.
Sebab baru 2 bulan je join Nuffnang.
So tak bole nak espek tinggi sangat.
Walau bagaimanapun, itu tidak bole dijadikan alasan.
Aku tetap akan menulis di blog ini untuk aktiviti harian
Yang penting tulis blog kena ikhlas dari hati.



peace no war!




6 comments:

mama aryan said...

hmm..akak pun mcm tu,dulu2 akak tulis diari je,tp bila dah ada blog,diari dah dilupakan.sbb tak sangka dgn berblog nih kita bole ramai kawan,walapon tak penah jumpa.
nuffnang tu akak pun daftar dah lama tp baru ni jer nak letak iklan sbb tak pandai,sumer pun main bantai sendiri jer,tu la blog pun tak semenggah je,blog org lain cantik2 je..hehe

Cheetah said...

@mama aryan : yup, bila dgn blog ni mcm lain sket sebab kita bole tambah kawan2.hehe. takpa kak, kita slow2 buat blog ni..

hazanis said...

buat blog suka2..:)

Cheetah said...

@hazanis : yup2! sangat setuju! ;)

Sari Yusa Ibrahim said...

Kalau akak plak, Akak tersign up blog, hehe.. tak terfikir pun leh buat blog2 ni.. ;-))))

Dan dalam terrrrrrrrsign up tu boleh lak terserius, jumpa esok ya ;-)))

Cheetah said...

@ sari yusa : terbaikkk la! ada ek tersign?hehehehe.. wokeh, insyallah kita jumpa esok.. ;)